Waardevolle berichtjes

De houdbaarheidsdatum

Jari heeft een baan gekregen als vakkenvuller bij de supermarkt. En terwijl hij bezig was met het proces van solliciteren, nam ik hem mee in mijn herinneringen aan het werken in een supermarkt. Het sorteren van producten op houdbaarheid, waarbij je de producten met de ruimste houdbaarheid achteraan zet. Zodat de klant eerst de producten vooraan (en dus met een korte houdbaarheid) pakt. Zo wordt voorkomen dat producten moeten worden weggegooid. Wat natuurlijk geld kost, maar ook verspilling is van voedsel.

De laatste tijd ben ik bezig geweest met de brief van Paulus aan de gemeente in Efeze. Hierin staan mooie dingen over mijn identiteit in Christus. Zoals ik de vorige keer al schreef, over de Heilige Geest als verlovingsring. Een belofte van de terugkomst van Jezus. Maar de Heilige Geest is ook een voorschot op de erfenis. En terwijl ik daarover aan het nadenken was, kwam het volgende in mij op.

Mijn lichaam heeft een houdbaarheidsdatum.

Door het offer van Jezus, ben ik gered. Maar mijn lichaam is nog steeds sterfelijk. Pas als Jezus terug komt krijg ik een verheerlijkt lichaam. Dus tot die tijd, heeft mijn lichaam een houdbaarheidsdatum. De datum waarop mijn lichaam sterft. Die datum weet ik niet (gelukkig), maar het heeft wel betekenis voor mijn lichaam vandaag. Denk maar aan een pak yoghurt. Een pak yoghurt moet in de koelkast bewaard worden. Op die manier is het langer te gebruiken, dan wanneer het op een warme plek bewaard wordt. Zo is het ook met mijn lichaam. Hoe ik voor mijn lichaam zorg, is van invloed op de conditie van mijn lichaam. Alles wat ik doe, alles wat ik eet of juist niet eet, heeft invloed op de conditie van mijn lichaam.

Er zijn onwijs veel dingen te vinden over hoe je goed voor je lichaam zorgt, maar wat is nou waar? Ik kan je dit vertellen, God heeft het lichaam zo in elkaar gezet, dat het in staat is zelf te laten weten of het goed gaat of niet. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren! Luister naar je lichaam.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *