Waardevolle berichtjes

Terugblik

Zo op de laatste dag van het jaar, vind ik het fijn om terug te kijken naar wat het afgelopen jaar mij gebracht heeft.

Ik begon dit jaar met een cursus over zelfliefde. Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf. Maar hoe doe je dat nou? Jezelf liefhebben. Hierdoor begon ik een zoektocht naar mezelf. Wie ben ik? En waar kom ik vandaan? Ik kan dan nogal blijven hangen in dat laatste. Waar kom ik vandaan. Want als ik kijk naar mijn verleden, dan zie ik zoveel dingen die verkeerd zijn gegaan. Maar deze keer, liet God mij zien hoe trouw Hij is geweest in alles wat ik deed. Sommige dingen leken misschien fout te zijn, maar tegelijk hebben ze mij wel iets geleerd. Niet dat ze daarom meteen goed zijn, maar wel dat ik moet uitkijken om iets als fout te bestempelen. Zo mooi.

Toen kwam de zomer. Het moment waarop God heel erg ver weg leek. Het moment waarop ik begon te worstelen met wat ik allemaal deed. Welke dingen zijn nou echt belangrijk en welke dingen moet ik anders gaan doen? Ik bestormde de hemel met mijn vragen, maar het bleef stil. En ik verlangde zo naar een antwoord. Als ik daar nu aan terug denk, dan denk ik, het bleef stil omdat het nog geen tijd was. God wilde mij eerst iets anders leren. Want terwijl Hij ver weg leek, wist ik Hij is heel dichtbij. Deze periode is niet fijn, maar als ik op Hem blijf vertrouwen, dan zal ik hier sterker uitkomen.

En ik voel me nu ook sterker. Wat een mooie lessen heeft God mij in de laatste maanden van dit jaar geleerd. Het vult mij zo diep van binnen, dat ik het moeilijk vind om er woorden aan te geven. Vanaf mijn tienerjaren tot nu toe is liefde altijd mijn drijfveer geweest. God liet mij zien dat dat ook Zijn drijfveer is. Al vanaf het begin van de schepping.

Dit jaar samenvattend zou ik kunnen zeggen: de vrouw die op zoek ging naar zichzelf, vond zichzelf in de liefde van haar Bruidegom. En God liet een glimp zien van het antwoord op mijn vragen die ik Hem deze zomer stelde.

God ziet jou. Hij hoort jou. Hij is trouw. Hij weet het allerbeste wat jij op dit moment nodig hebt.
Vertrouw op Hem.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *