Waardevolle berichtjes

Nee zeggen

Ik heb een bijzondere vraag voor je.

Durf jij nee te zeggen?

Ja? Is dat zo? Of durf je gewoon geen nee te antwoorden?
Nee? Waarom je antwoord je dan nee?

Zie je het antwoord is twijfelachtig. Hahaha.

Maar waarom deze vraag? De afgelopen tijd krijg ik vaak aanvragen voor de opvang. Ik kan niet op allemaal ja zeggen, dan krijg ik veel te veel kinderen in de opvang. Dus ik moet nee zeggen tegen bepaalde aanvragen. Maar tegen welke dan?

Daarnaast merk ik dat nu Feline naar school is, ik het ook heerlijk vind om in die uren dingen voor mezelf te doen. Zoals schrijven. Maar schrijven brengt geen brood op de plank. De opvang wel. Hoewel Sione een goed verdienende baan heeft, is het toch wel fijn als ik ook nog iets binnen breng.

Nu las ik laatst: nee zeggen heeft te maken met wat je jezelf waard vind. En ik dacht meteen, het draait toch niet om mij. Je moet toch de ander belangrijker achten dan jezelf. Liefde zoekt niet haar eigenbelang. Maar er stond ook: door bewust te kiezen waar je ja en nee tegen zegt, ga je authentieker door het leven. Je leeft dichterbij jezelf en bij God. En dat is juist de bedoeling: want het is jouw leven, dat God je heeft gegeven.

Het allermooiste voorbeeld vond ik in de Bijbel. Lucas 4:42 en 43. Ook Jezus zei bewust ja of nee.

En dus denk ik na over waar ik ja en waar ik nee tegen wil zeggen.

Weet jij waar je ja tegen wilt zeggen?

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *