Waardevolle berichtjes

Schoondochter van God

Van de week was ik bezig in mijn gebedsdagboek. Het thema van deze week is identiteit. De tekst van de dag kwam uit Efeze 1:5: Hij heeft ons voorbestemd om als Zijn kinderen aangenomen te worden, door Jezus Christus, in Zichzelf, overeenkomstig het welbehagen van Zijn wil.

Ik zoek de tekst meestal even op in de Bijbel en momenteel lees ik in de NBV 21. En daar staat vanaf vers 4b: en vol liefde heeft Hij ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd om door Jezus Christus zijn kinderen te worden.

Terwijl ik dat las, zag ik een beeld van een man die zijn aanstaande bruid aan zijn vader voorstelt.

Mijn ouders hebben 3 kinderen, twee dochters en een zoon. Inmiddels zijn we alle drie getrouwd en nu zeggen ze: we hebben 3 dochters en 3 zonen. Ook al is er geen bloedband, toch voelt het zo. In plaats van 3 hebben ze nu 6 kinderen.

En zo zie ik deze tekst in Efeze ook. God heeft 1 Zoon: Jezus. Jezus gaf Zijn leven voor Zijn bruid. Iedere gelovige hoort bij Zijn gemeente en is daarmee een deel van Zijn bruid. En als bruid van Jezus is iedere gelovige een kind van God.

Jij bent deel van de bruid van Jezus en daardoor ben je een kind van God.

Lieve groetjes,
Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *