Waardevolle berichtjes

De ketting

Wanneer jij op jouw unieke manier God zichtbaar maakt aan anderen, gaan zij in Hem geloven. Of niet, maar dat is hun keuze. Toch zullen er ook mensen wel tot geloof komen, wanneer jij doet waartoe God jou bedacht heeft. Wanneer deze nieuwe gelovigen, groeien in hun geloof en ook weer op hun unieke manier God zichtbaar maken, ontstaat er een ketting.

Maar wat nou als ik het fout doe of niet weet wat mijn uniek manier is, dan verbreek ik deze ketting. Die gedachten heb ik weleens en daarbij moest ik laatst denken aan een kettingbrief. Ken je die? Zo n brief die je dan moet kopiƫren en weer doorsturen. Zolang je dit doet zal je gelukkig worden, liefde vinden en ik weet veel wat er belooft wordt in die brieven. Maar wanneer je hem niet doorstuurt dan verbreek je de ketting en stort je jezelf in allerlei rampen en roep je ongeluk over je af.

Maar met Gods ketting is dat niet zo. Jij kunt nooit de ketting kapot maken of verbreken. God rijgt gewoon verder met Zijn ketting. Alleen jouw kraaltje wordt niet gebruikt. Bovendien aan Gods ketting zitten geen perfecte kraaltjes. Sommige kraaltjes hebben scheuren. Andere kraaltjes hebben barsten. En soms moet God een kraaltje eerst lijmen, voordat Hij het aan de ketting kan rijgen.

Het enige kraaltje dat Hij niet kan gebruiken, is een kraaltje zonder gat. Als Hij het draadje van de Heilige Geest er niet door heen kan rijgen, legt Hij het kraaltje aan de kant. Niet om het af te schrijven. Nee, regelmatig kijkt Hij of Hij een gaatje ziet verschijnen. Dat gaatje verschijnt als jij bereid bent, op jouw unieke manier God zichtbaar te maken in deze wereld.

Daarvoor hoef je alleen maar te zeggen: Hier ben ik, Heer.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *