Waardevolle berichtjes

Sneeuw in april

Na 3 dagen heerlijk in de zon, in de tuin te hebben gewerkt, baalde ik toen ik de gordijnen opentrok en zag dat het sneeuwde. Wat? Sneeuw? Nee! Nu kan ik niet verder in de tuin en ik vind het zo heerlijk buiten. Het geeft me zoveel energie. Mijn humeur daalde naar het vriespunt en mijn energie tank leek wel lek. Ik heb de hele dag lopen balen.

De volgende ochtend lag er nog steeds sneeuw en ik zag alweer een hele baaldag voor me liggen. Op dat moment dacht ik, waarom heeft het weer zoveel invloed op mij? Als God Heer is in mijn leven, waarom geef ik het weer dan zoveel macht? Ik trok mijn wandelschoenen aan en besloot hier eens met God over te praten tijdens het wandelen.

Ik was nog maar net op weg of er kwam een melodie in mij op. Noël, Noël, Noël, Noël. En ik dacht ja, als het nu kerst was dan zou ik genieten van deze witte wereld. Ik keek om me heen en zag prachtige plaatjes. Wat ben ik toch gezegend dat ik maar en klein stukje hoef te lopen om deze schitterende witte landschappen te zien. Ik dacht na over de natuur. Hoe prachtig God alles heeft geschapen. Hoewel ik liever een witte kerst heb, weet ik dat sneeuw in april geen uitzondering is. April doet wat hij wil, zeggen we niet voor niets.

Laatst las ik in een boek dat we tegenwoordig steeds verder van de natuur af komen te staan. We gaan naar de winkel om eten te kopen, zitten hele dagen in huis of op kantoor, er zijn tal aan cursussen en trainingen te volgen waardoor het leven maakbaar lijkt. Succes en geluk gegarandeerd. Is dat de reden waarom het weer zoveel invloed op mij heeft? God plaatste de mens in de tuin. In de natuur. In plaats van te balen dat het weer roet in mijn planning gooit, kan ik ook mijn planning aanpassen op het weer.

Zo liep ik de rest van mijn wandeling te dromen en te genieten van de natuur. Toen ik de straat in liep, zag ik mijn schaduw en begon te lachen. Ik voelde een diepe vreugde en dankbaarheid. Heer, wat is het toch geweldig dat ik zo met U kan praten. Dank U wel voor Uw liefde, voor Uw vreugde, voor Uw humor. Omdat U precies dit moment uitkiest om de zon even door de wolken te laten schijnen. U bent goed. Zo ontzettend goed.

Dankbaarheid en tevredenheid laten alle sneeuw in april verdwijnen.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *