Waardevolle berichtjes

Stralend wit

Van de week las ik in mijn stille tijd in Spreuken 3 en de verzen 11 en 12 sprongen ervoor mij uit. Vrij vertaald staat er God straft uit liefde. Waaruit je dus kunt opmaken dat God van de mens houdt. Maar……dacht ik………Jezus heeft de straf gedragen, dus waarom zou God mij dan nog straffen?

Ineens dacht ik aan de voetwassing in Johannes 13. Jezus zegt dan tegen Petrus: Wie gebaad heeft, hoeft zich niet nog eens te wassen. Hij is helemaal schoon. Ik heb eens een predikant gehoord die dit uitlegde. Jezus heeft je schoongewassen van je zonden en dus ben je vergeven. Maar omdat je elke dag weer nieuwe zonden doet, moet je dagelijks om vergeving blijven vragen. Nog steeds vind ik dit een bijzondere uitleg. Want als Jezus al mijn zonden heeft weggewassen, waarom dan dagelijks vergeving vragen? Als Hij 2000 jaar geleden gestorven is voor zonden die ik nu doe, dan toch ook voor de zonden die ik over 10 jaar nog zou doen.

Ik las een stukje verder in Johannes 13. Dan vraagt Jezus: Begrijpen jullie wat Ik voor jullie gedaan heb? Waar het op neer komt is dat Jezus als Heer en Meester zijn discipelen diende. En daarbij roept Hij op dat zij ook elkaar zullen dienen. Toch zit er een grens aan dat dienen. Jezus maakte geen heel bad voor Petrus toen hij zei dan helemaal. Nee, Jezus waste alleen de voeten van Petrus.

Op dat moment zag ik het beeld voor me van Jezus die mij uit de smerige kerker haalt, me wast en stralende witte kleren geeft. (Klik hier, voor dat beeld dat ik al eens geschreven heb)

Wanneer ik door mijn knieƫn zak, neerkniel in de modder, om een ander te dienen, dan zullen mijn kleren stralend wit blijven. Zodra ik weer opsta zullen er geen moddervlekken op mijn stralende witte kleren zitten. Maar wanneer ik besluit om gewoon lekker in de modder te rollen, omdat mij dat leuk lijkt dan zullen mijn stralende witte kleren, niet meer zo stralend wit zijn. En welk wasmiddel ik ook gebruik, zelfs Omo zal ze niet meer zo stralend wit krijgen. De enige oplossing is naar Jezus gaan en Hem vragen om een nieuw setje stralende witte kleren.

Maar als ik besef wat het Jezus heeft gekost om mij die stralende witte kleren te kunnen geven, waarom zou ik dan in de modder gaan liggen rollen?

Jezus heeft de straf van mijn zonden gedragen. Ik ben schoon, maar nog dagelijks heb ik te maken met zonde. Toch kan ik dankzij de kracht van de Heilige Geest ervoor kiezen om mijn stralende witte kleren, stralende wit te houden. Doe je mee?

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *