Waardevolle berichtjes

Hoofdzaken

Sommige keuzes maak je met je hart en andere keuzes maak je met je verstand. En die twee liggen nog wel eens met elkaar overhoop. Als tiener zei ik daarom, ik ga altijd voor de keuze van mijn hart , want zonder hart kan ik niet leven. Maar door de jaren heen, heb ik geleerd dat dat niet altijd de beste keuze is.

Je hoofd is net een harde schijf, een interne harde schijf. Het slaat van alles op. Nuttige dingen, maar ook niet nuttige dingen. En wanneer ik dan een keuze moet maken, komt mijn verstand met allerlei argumenten. Ervaringen die ik heb gehad, waardoor ik bepaalde keuzes vooral niet moet maken. Vooral niet mijn hart te volgen, want toen en toen en toen. En dat leverde dat op, dus kan ik maar beter naar mijn verstand luisteren. Maar ik ben erachter dat altijd naar mijn verstand luisteren niet gezond is.

Van de week las ik in mijn dagboek. Vanuit het innig geliefd weten door mijn Hemelse Vader, mag ook ik weer leven vanuit liefde en mildheid naar anderen, zodat mijn zoektocht naar waarheid, niet verzandt in verwijten of veroordeling naar mezelf en anderen, maar uiteindelijk een fundament in mij legt van waaruit ik mag leven.¬†(uit: ‘leven met aandacht’ van Sarianne van Dalen)

Leven vanuit het besef dat ik innig geliefd wordt door God. Mijn hart vulde zich met liefde. En ineens besefte ik, de Heilige Geest woont in mijn hart, maar hoe zit dat met mijn verstand? Op dat moment nodigde ik de Heilige Geest uit in mijn hoofd en gaf Hem toestemming eens kritisch naar mijn harde schijf te kijken. Alles wat waar is, wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom alles wat deugdzaam is en lof verdient mag blijven.

Alle leugens, negativiteit, jaloezie, twijfel, alles wat niet van God is, mag verwijderd worden. In de prullenbak en daarna de prullenbak leegmaken. Wilt u deze gegevens definitief verwijderen? Ja graag!
Nu mijn hart en verstand onder de heerschappij van de Heilige Geest staan, kunnen ze geen ruzie meer maken en hoef ik niet meer te kiezen welke stem ik zal volgen. Er is namelijk nog maar 1 stem.

Hoe zit dat bij jou? Woont de Heilige Geest in je hart?
Of ook in je hoofd?

Lieve groetjes 

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *