Waardevolle berichtjes

Onmogelijk

Het is onmogelijk dat ik nog geen bericht heb geschreven met deze titel en toch is het zo. En God wist dat!

Vandaag was ik bezig met de bijbelcursus die ik volg. Tijdens de videoles vertelde de docent over het verschil tussen het Griekse denken en het Joodse denken. Waarbij Grieken denken aan boven (hemel) en beneden (aarde), is het Joodse denken veel meer gericht op de aarde. Het leven van nu en het leven als Gods Koninkrijk gevestigd is. En dit werd verder uitgelegd. Ik zette de video stop, luisterde het nog een keer en nog een keer en nog een paar keer.

Toen begon ik te schrijven en ik besefte dat mijn denken veel lijkt op het Griekse denken. Mijn geloof is gebaseerd op redding. Mijn redding wel te verstaan. Ik die in de hemel zal komen.

Hoewel dit zeker waar is en ook niet perse verkeerd, besefte ik door de les dat Gods plan verder gaat. Ik leef mijn leven, neem genoegen met deze (gebrekkige) aarde en kijk uit naar de toekomstige wereld. Maar God wil de hemel op aarde. Hij wil niet dat er zoveel mogelijk aardlingen (om het even zo te noemen) in de hemel komen, Hij wil dat de hemel op aarde komt!

Ik zei tegen God U wilt ik-gerichte mensen gebruiken om de hemel zichtbaar te maken op aarde? Dat is onmogelijk. Uw Koninkrijk is gericht op dienen. Weet je wat God antwoordde? Voor Mij is niets onmogelijk, kijk maar naar Jezus.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *