Waardevolle berichtjes

Goed nieuws

Evangelie betekent goed nieuws. De kerk heeft nog steeds de opdracht dit goede nieuws te verspreiden. De laatste tijd wordt ik hier vaak op gewezen. Zo zag ik 2 keer een filmpje waarin mensen wel willen evangeliseren, maar het eigenlijk niet doen. En ik herken mezelf erin. En wellicht jullie ook en daarom wil ik dit met jullie delen.

Het filmpje heet de gelijkenis van de visloze vissersgemeenschap.

Ik denk dat er heel veel mensen zijn die wel willen evangeliseren, maar niet durven. En als jij dat bent, dan heb ik een vraag voor je? Waarom durf je niet?

Ben je bang voor wat de ander er van vindt? Ben je bang dat je boodschap niet overkomt? Dat je het verkeerd uitlegt? Dat ze moeilijke vragen zullen stellen, waar jij dan geen antwoord op weet? Of wanneer je besluit om te bidden voor een zieke, dat God de persoon niet zal genezen? Dat je eerst verteld hebt dat God mensen geneest en vervolgens doet Hij het niet? Hoe ga je dat dan weer verklaren?

Mijn grootste angst is dat mijn geloof niet sterk genoeg zal zijn. Dat in plaats van de ander tot geloof komt, ik juist stop met geloven. Of in elk geval, dat ik ga twijfelen. En hoe kan ik een krachtige boodschap verkondigen als ik er zelf over twijfel?

Maar toen zat ik in een genezingsdienst. Er stonden een paar mensen op het podium en de spreker sprak tegen hun pijn. Bij 1 persoon gebeurde er wat, maar bij de rest niet. Dus ging hij verder. En hoewel sommigen genazen, was dit niet bij iedereen zo. Wat de spreker toen zei, was voor mij zo bijzonder. Hij zei, ik voel geen druk, want ik ben niet degene die geneest. Het is God die geneest. Hij moet het doen.

Daar heb ik veel over nagedacht. God moet het doen. Hij is verantwoordelijk. Zo is het ook met evangeliseren. God geeft geloof. Ik kan uren vertellen over God, maar of die ander gaat geloven is niet aan mij. Ik kan bidden voor een zieke, maar of die persoon geneest is niet aan mij. En ik heb niet alle antwoorden, want ik ben niet God. Hij heeft alle antwoorden. Wanneer ik twijfel ga ik naar Hem. Want er is 1 ding waar ik nooit over zal twijfelen en dat is dat Hij bestaat! Dat Hij leeft! Dat Hij mij liefheeft! En niets in de wereld kan mijn scheiden van Zijn liefde. Want Hij zegt jij bent van Mij! Hij zal voorkomen dat ik mijn geloof verlies.

En dat geldt ook voor jou. God houdt van jou! Hij zegt ook tegen jou: jij bent van Mij! Jesaja 43:1
Zullen we dat goede nieuws verspreiden?

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *