God

Jij bent waardevol. Jij bent mooi. Jij bent door God bedacht. Het klinkt allemaal zo fijn en zo leuk. Het geeft je misschien een warm gevoel. Maar wat moet je er mee?

Nou in principe ‘moet’ je er helemaal niks mee. Maar als er Iemand is die zo ontzettend veel van je houdt, dat Hij alles voor je over heeft, zou jij die Persoon dan niet willen leren kennen?

Voor sommigen is God vooral streng. Als je niet gelooft, ga je naar de hel. Anderen vinden God saai. Alles wat leuk en lekker is, mag niet meer. En alles wat je moet doen, is niet leuk. God is vaag. Eén of ander iets dat in de hemel woont. Maar waar die hemel dan is?

Ik zou een heel theologisch verhaal kunnen neerzetten over wie God is. Alleen zul je daar niet zoveel aan hebben. Ik kan je vertellen wie God voor mij is. Maar dat kun je lezen in alle verhalen en berichtjes op deze website. De enige manier waarop jij God echt kunt leren kennen, is door met Hem te praten. Wat? Ja! Praten. Het enige wat God graag wil, is een relatie met jou. En de beste manier om een relatie te starten, is door te praten.

Hoe praat je met God? Dat kan op heel veel manieren. Maar een hele effectieve manier is, op een eenzame plaats. Een plek waar je alleen bent. En wat moet je zeggen? Je mag Hem alles zeggen wat in je opkomt. Je mag zelfs boos op Hem zijn. Schreeuw het maar uit naar Hem. Er is geen goed of fout. Hij houdt van je. Hij veroordeeld je niet. Hij is niet boos. Hij houdt van je.

Maar praat God dan ook terug? Jazeker. Er zijn verschillende manieren waarop God praat. Eén van die manieren is de Bijbel. Maar de Bijbel is gewoon een heel dik, oud boek, met allemaal verhalen. Ja, dat is de Bijbel. Maar met hulp van de Heilige Geest, zul je Gods stem verstaan in de Bijbel.