Mooi

Wat fijn dat je verder wilt lezen! Want behalve dat je waardevol bent. Ben je ook heel mooi. Nee, ik ken je niet. Ik heb je niet gezien. En toch zeg ik, je bent mooi.

Misschien zit je nog op school, misschien is het al jaren geleden. Hoe dan ook, je hebt vast weleens getekend. Je hebt bedacht wat je wilde tekenen, welke kleuren je wilde gebruiken, welke materialen. Je hebt je best gedaan en laat je creatie aan iemand zien. Die persoon kijkt er naar en zegt: ‘wat lelijk. De verhoudingen kloppen niet en die kleuren zien er niet uit. Misschien was het mooier geweest als je andere materialen had gebruikt. Maar dit ziet er niet uit’. Hoe zou jij je voelen?

God heeft jou bedacht. De vorm van je lichaam, je hoogte, je breedte. De vorm van je hoofd, de kleur van je haar en je ogen. De vorm van je neus, de grootte van je mond, je oren. Je vingers, je voeten, je tenen. De kleur van je huid. Hij heeft je bedacht. Jij bent Zijn tekening!

En omdat Hij je bedacht heeft, houdt Hij ook van jou! Telkens als jij naar jezelf kijkt en denkt ik ben niet mooi of dat is niet mooi aan mij, voelt God Zich verdrietig. Hij heeft zo Zijn best gedaan om jou te maken. Je bent precies zoals Hij je bedacht heeft. De wereld heeft een hele andere kijk op mooi dan God. Geloof niet wat de wereld je wil laten geloven. God heeft jou gemaakt! God heeft jou bedacht!

Het kan zijn dat je door een ongeluk beschadigt bent. Je mist een lichaamsdeel, of je bent verbrand of op een andere manier beschadigt. Heeft God je zo bedacht? Nee. Als jij door een ongeluk beschadigt bent, dan ben je niet meer zoals God je in eerste instantie bedacht heeft. Maar Hij houdt nog steeds van je. Ook van je beschadigde kant. Hij vind je nog steeds mooi. En Hij geeft je een belofte, want Hij zal je herstellen naar hoe Hij je oorspronkelijk gemaakt heeft.

Ik wil graag meer weten.